Sådan passer du på din hørelse

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vores hørelse er på mange måder en af vores vigtigste sanser. Vi kommunikerer ved hjælp af vores hørelse, og samtidig giver vores hørelse også en masse relationelle oplevelser gennem kommunikationen. Derudover er hørelsen også vigtig for vores overlevelse, da den hjælper os med at navigere trygt og sikkert gennem verdenen. Dog oplever mange danskere problemer med hørelsen, og dette stammer ofte fra manglende påpasselighed. En af de hyppigste problemer er nedsat hørelse og tinnitus.

Når du først har ødelagt din hørelse, bliver den aldrig som før. Derfor er det vigtigt, at du passer godt på den. Dette kan du få et par tips og tricks til i de følgende to afsnit af denne artikel.

Brug hørepropper til koncerter og andre udsatte steder

Hvis du ofte går til koncert eller endda spiller i band, har du garanteret prøvet at mærke en ringen for ørerne dagen efter koncerten. Dette skyldes, at øret er blevet overbelastet af de høje lyde. Hvis dette gentages over en periode på mange år, går det udover din hørelse. Derfor kan det anbefales, at du investerer i nogle gode ørepropper. Det skal ikke være de billigste skumørepropper, for de ødelægger lydoplevelsen, og giver alligevel ikke den maksimale beskyttelse. Invester i nogle fra en musikbutik i stedet. Hvis du er musiker, bør du investere i nogle gode in-ears – eksempelvis nogle fra Shure.

Find det rigtige høreapparat

Du kan også få testet din hørelse på en høreklinik. Der findes høreklinikker over hele landet – find eksempelvis en høreklinik her. Hvis skaden først er sket, er der heldigvis sket rigtig meget med høreapparaterne i dag, og du kan dermed få nogle, der kan gøre en stor forskel. Nogle kan du eksempelvis skrue op og ned for, og de kan styres ved hjælp af en app.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud