Sådan sparer du penge på din varmeregning

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Udgifter til opvarmning af boligen løbet op i rigtig mange tusinde kroner på tværs af året for de fleste husstande. Det er dyrt at holde varmen om vinteren, og især hvis du har en energikrævende opvarmningsform som eksempelvis et olie- eller gasfyr, kan den årlige varmeregning være en svær kamel at sluge.

Men ved at foretage et par opgraderinger af din bolig, kan du faktisk komme til at spare rigtige store summer på din varmeregning – lige meget hvilken opvarmningsform du bruger. Du kan opgradere din bolig med såkaldte energirenoveringer, hvis formål er at holde så meget af varmen inden i huset.

Energirenovering handler bl.a. om at efterisolere dine vægge og udskifte gamle døre og vinduer. Det kan dog være en bekostelig affære i første omgang, hvorfor et lån kan være en god idé for at sætte det hele i gang. Lån 100000 kr. til energirenovering af din bolig og kom i gang med at spare penge på din varmeregning.

Tænk dig om inden du låner

Selvom en udgift til en energirenovering kan tjene sig selv ind på den lange bane, så skal du alligevel huske at tænke dig om, når du låner, så du kan undgå at havne i økonomiske problemer som konsekvens af lånet.

Det omfatter bl.a., at du aldrig må låne penge, hvis du ikke har råd til at betale dem tilbage igen, og du skal derfor skabe dig et godt overblik over din privatøkonomi, inden du låner.

Du skal også tjekke lånets årlige omkostninger i procent – forkortet ÅOP. ÅOP giver dig et tal for lånets samlede udgifter i løbet af året som en procentdel af lånebeløbet, og ved at kigge på denne procentdel kan du derfor nemt se, hvad lånet kommer til at koste dig.

Endeligt skal du også spørge dig selv, om et lån er nødvendigt, og om du eventuelt har andre muligheder.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud