Skab et liv uden alkoholmisbrug – start i behandling

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dette indhold er sponsoreret

Hvis man har et alkoholmisbrug, påvirker det alle aspekter af ens liv. Det går blandt andet ud over den fysiske og mentale sundhed og forholdet til familien. Men slaget er ikke tabt, for man kan få et liv uden misbrug med en alkoholbehandling.

Sådan ser et behandlingsforløb ud

Der er forskellige stadier i en behandling af et alkoholmisbrug, og forskellige metoder, som der bliver brugt, alt efter hvor langt man er i behandlingen. Hvis man har et misbrug, så kan det ofte være svært i starten, at erkende, at man har et problem, som kræver handling. Det første, som der bliver taget fat på under en alkoholafvænning, er at patienten sammen en terapeut, kommer til bunds i misbrugets omfang, og hvilke konsekvenser det kan have, hvis der ikke bliver gjort noget. Når man har indset, hvad der skal gøres, så kan den store proces gå i gang, med at komme ud af misbruget. Målet er at skabe håb hos patienten og motivation for at det kan lykkes. Gennem alkoholafvænningen er der fokus på at blive bevidst om alkoholisme gennem undervisning, opgaver og foredrag, samt terapi, som både er individuelt og i grupper.

Til de pårørende 

Hvis man er pårørende til en, som har et alkoholproblem, så kan det være svært at vide, hvordan man skal håndtere situationen, specielt hvis personen ikke selv kan acceptere, at der er et problem. Det allerførste man bør gøre, er at tage kontakt til et behandlingssted og få råd og vejledning til, hvordan man kan hjælpe på den bedste måde. Det er de færreste med et alkoholmisbrug, som på eget initiativ går i alkoholafvænning, og det er altså ofte de pårørende, som får det til at ske. Når man har snakket med professionelle, kan man komme med et helt konkret tilbud om behandling til personen med et misbrug, og man kan eventuelt tage til en samtale på et behandlingssted, hvor målet er at få vedkommende i alkoholafvænning. Det aller vigtigste at huske er altså, at tage kontakt til professionelle, inden man selv tager samtalen med personen, som har et misbrug.

Stadier af alkoholismens indvirkninger

Første stadie af alkoholismens indvirkning er, at man får en større tolerance, samt drikker i smug. I andet stadie, så går det mere ud over forhold til familie og venner, hvor man kan bebrejde dem og komme med undskyldninger og bortforklaringer. Senere i tredje stadie bliver det også fysisk, hvor der kan forekomme rystelser, problemer med at huske og i mange tilfælde forekommer der også selvmordstanker. En succesfuld alkoholafvænning vil medføre fornyet livsglæde og håb for fremtiden.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud