Skal du have en varmepumpe? Bliv klogere på dem her

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Hvis du ikke ønsker at se alt indholdet på kistebunden blive brugt på større el- og varmeregninger, så må du reducere dit forbrug af el og varme leveret af energiselskaber. Det kan du dels gøre ved at skære ned på den mængde energi, du bruger. Men du kan også slippe billigere, når regnskabet gøres op, ved at producere el og varme selv. El får du med solpaneler, og varme får du med varmepumper.

Udregn din besparelse ved varmepumpe

Hvad er din besparelse ved varmepumpe? Det kan godt være svært at gøre sig begreb om, hvis ikke man ved, hvordan det kan regnes ud. Online finder du dog varmeberegnere. Her kan udregnes, hvor meget du står til at spare, når du får en varmepumpe. Du skal bare have kendskab til din nuværende varmeløsning, din årlige varmeudgift samt typen af varmepumpe, du overvejer – af hvilke der er to.

Hvordan vil du bruge varmen i hjemmet?

Selvfølgelig kan du ikke lave en eksakt udregning med de nævnte oplysninger alene. Men det kan forhåbentligt gøre dig afklaret med, om du gerne vil smide penge efter en varmepumpe eller ej. Når du har besluttet dig for at få en varmepumpe, hvilken skal du så vælge? Den simple løsning er en luft-til-luft-varmepumpe. Hvis du ønsker, vand opvarmes, så skal du få en luft-til-vand-varmepumpe.

Skaf en varmepumpe med den rette kapacitet

Hvordan vælger du en varmepumpe, der passer til dit hjem? Her er det godt at høre hos forhandlere, for har du mange kvadratmeter, der skal varmes op, skal du selvfølgelig have en pumpe med en del kapacitet, hvad gælder dens evne til at optage varme fra den udendørs luft og pumpe det ind i dit hjem – eller bruge det til gulvvarme, radiatorer, vand i brusere osv. Så se, hvilken pumpe svarer sig.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud