Sport og rejser – kombiner sjov og sport disse steder

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

For nogle handler ferie om at slappe af på en strand, mens det for andre er storbylivet og shoppingture, der trækker mere. Er du vild med sport og foretrækker at kombinere en sportsfestival eller turnering med din ferie? Så har vi samlet nogle af sommerens muligheder, hvor du kan rejse væk fra det velkendte og få lidt sol samtidigt med, at du enten deltager i – eller ser noget sport.

Uanset hvilken type sport du er til, så byder disse fire forskellige sportsevents på underholdning samt en lang række muligheder af sjov og andre aktiviterer i selve byen, som du rejser til.

Champions league og poker i Madrid

I begyndelsen af sommersæsonen afvikles UEFA Champions League finalen, der i år kommer til at foregå på Wanda Metropolitano stadion i Madrid. Det har siden 2017/18-sæsonen været hjemmebane for Atlético Madrid, hvor det afløste Estadio Vicente Calderón. Der er en kapacitet på 67.703 siddepladser. Champions League er som bekendt for de fleste en fodboldturnering for europæiske fodboldklubber.

Hvis du mere er til den type sport, der handler om at bruge hovedet fremfor kroppen, kan du deltage i pokerfestivalen EPT Open Madrid i Spanien. Festivaldatoerne er i år 22-30 juni 2019. Der er en bred række af overnatningsmuligheder, som du både kan få hjælp til gennem selve turneringen eller selv arrangere seperat. Det kommer til at foregå i Torrelondones i Madrid, og værten for eventet er Casino Gran Madrid.

Der er masser af underholdning rundt omkring i Madrid, hvis du vil have en pause fra alt sporten. Der er blandt andet Pradomuseet, der er en af de største kunstmuseer i verden. Museet blev oprindeligt grundlagt som museum for malerier og skulpturel kunst, men i dag indeholder museet også betydelige samlinger med over 5000 tegninger, 2000 tryk, 1000 mønter og medaljer samt yderligere 2000 kunstgenstande. Men hvis du er interesseret i at forblive i sportsverdenen, så kan du også vælge at besøge Santiago Bernabéu stadion, der er en af de mest berømte fodboldstadions i verden.

Wimbledon og Cricket i London

Wimbledon er verdens ældste tennisturnering, og er af mange også anset som en af de mest prestigefyldte. Den har været afholdt i All England Lawn Tennis and Croquet Club i bydelen Wimbledon i London siden 1877. 

Wimbledon kommer i år til at foregå mellem d. 1. juli til den 14. juli. Navnet kommer fra beliggenheden Wimbledon og den første TV-transmission af Wimbledon var i 1937. Den centrale og mest kendte bane på Wimbledon-anlægget er Centre Court, hvor alle finaler spilles, og hvor præmieoverrækkelsen finder sted under stor mediebevågenhed. 

En mindre kendt, men stadig interessant turnering, afholdes fra d. 30 maj til den 14 juli: ICC Cricket World Cup. 10 af kampene bliver afholdt i London, mens resten af kampene bliver afholdt rundt omkring i resten af landet. Før turneringen startes afholdes der en åbningsfest, hvor live musik, sport og underholdning er smeltet sammen i én aften.

Der er en bred række af aktiviteter og sjov i London, når du ikke deltager i tennisturneringen eller Cricket World Cup. Der er de velkendte seværdigheder: Big Ben, Buckingham Palace, London Eye og Tower of London. Men hvis du ikke er til den slags kan du på denne tid af året som regel nyde solskin og godt i vejr i nogle af London’s parker. Der er Hyde Park, der er den største og mest kendte park, samt Holland Park, Greenwich park, Regent’s Park og Richmond Park, som er nogle af de mindre men mindst ligeså hyggelige parker.

Igen er der selvfølgelig også mulighed for at tilføje noget mere sport til menuen, hvis man er interesseret i det. Stemningen, ritualerne og oplevelsen er noget helt særligt på de engelske fodboldstadions. I London har en række forskellige engelske topklubber deres hjemmebane (Arsenal, Chelsea, Tottenham, Watford, Crystal Palace, Fulham, Queens Park Rangers etc.) Så der er altid mulighed for at finde en kamp. Husk på at billetterne som regel er meget, meget billigere, hvis man køber dem direkte i klubben og dermed undgår rejsebureauer.

StopSpillet.dk | ROFUS.nu | Min. 18 år | Siden indeholder reklame | Spil Ansvarligt

Sport og rejser – kombiner sjov og sport disse steder, 10.0 out of 10 based on 1 rating


Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud