Styrk dit selvværd

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Sociale medier, heriblandt medier som Facebook og Instagram, fylder særdeles meget i mange danskeres hverdag. SoMe platforme har bl.a. kick startet en fitness bølge, fordi mange i høj grad føler sig udfordret til, at leve op til et ideal.

Mange kæmper i dag med lavt selvværd. Tendensen har været stødt stigende samtidig med, at platforme som Instagram har gjort deres indtog. Mange kan nok genkende følelsen af, at sammenligne sig selv med hende den meget smukke og slanke med det perfekte liv på Instagram. Hun må da være lykkelig?

Det er svært for mange, at undgå at sammenligne sig selv med de mange billeder, som hele tiden popper op på vores smartphones. Det er en særdeles nedbrydende tendens, som stille og roligt fortærer dit selvværd i større og større grad. Det er naturligvis individuelt i hvor høj grad vi lader os påvirke, hvis overhoved.

Tips til at undgå selvhad

Hvis du tilhører gruppen som er enormt selvkritisk, kan det være en god ide, at analysere på din daglige adfærd. Det kan være sundt, at stille sig selv spørgsmål som, hvorvidt de sociale medier gør noget godt for dig? og om du bliver decideret ked af at kigge på dem? Hvis du er i tvivl om, hvad svarene er på disse spørgsmål, kan det være en god ide, at tage en kort pause fra de sociale medier. Det kan for nogle, have en positiv indvirkning, at få et afbræk på en hverdag med sociale medier, hvor idealer konstant bliver plantet i hovederne på os. Det kan være at pausen får dig til at indse, at du er et gladere menneske med en hverdag uden f.eks. Instagram.

Sundhedsmæssigt set, kan en pause fra de sociale platforme, have en positiv indvirkning. Mange af os kigger på de sociale medier, som det første når vi står op, og som det sidste inden vi går i seng. Undersøgelser viser, at det er usundt for hjernen med alle de indtryk, som vi får ved, at kigge på de sociale medier på disse tidspunkter, hvor vi er trætte.

Har du et lavt selvværd, så kan det være yderst destruktivt for dig, hele tiden at sammenligne dig med dem du ser på de forskellige SoMe platforme. Det er en vane, som i høj grad slider på dit selvværd i længden. Et rigtig godt citat at leve efter er, ”be yourself, everyone else is already taken” af Oskar Wilde.

En god måde at starte dagen på, for de fleste kan være, at sige mindst én positiv ting til sig selv i spejlet. Det kan lyde fjollet for nogle, men faktisk kan du i længden hjælpe hjernen til, at tænke i mere positive baner.

Gør noget godt for dig selv

De sociale medier handler i høj grad om selvpromovering, og det handler i høj grad om at vise sig fra de bedste sider og vinkler. Det er først og fremmest umuligt, altid at være glad, altid at være i sit livs form, og aldrig at have en dårlig dag. Det er vigtigt at huske på, at når man scroller ned gennem sit newsfeed, at mange brugere på de sociale medier, ikke sparer på filtre og redigering. Dermed kan det være, at du forsøger at efterleve et ideal, som i virkeligheden slet ikke eksisterer?

Skønhedsklinikker har gennem det sidste årti, oplevet et boom i interesse hos danskerne. Det kan sandsynligvis have noget at gøre med de tendenser, som de sociale medier skaber. Det er blevet enormt populært med fillers, botox og skønhedsoperationer, herunder næsekirurgi, ansigtsløft mm. Der er som sådan intet galt i, at investere i skønhedsbehandlinger og få ’fikset’ dele af sig selv, som man ikke er helt tilfreds med. Det er blot nødvendigt, at kaste sig ud i sådanne projekter af de rette årsager. Såfremt det vil styrke dit selvværd, og gøre dig til en gladere person i længden, så er der absolut intet galt i at investere i skønhedsoperationer eller f.eks. fillers.

Der skal nogle gange ikke så drastiske ting til for, at gøre noget godt for sig selv. Det behøves ikke, at inkludere fillers, botox eller en helt tredje skønhedsbehandling. Det kan være meget rart en gang imellem at købe en lille ting til sig selv. Online Mode har eksempelvis en masse godt, som helt sikkert vil kunne bringe et smil frem på læben hos de fleste.

De sociale medier, er naturligvis ikke et fænomen som udelukkende bringer negative tendenser med sig. Det handler om, hvordan vi bruger platformene. Det kan for de selvkritiske af os, som lader os påvirke meget af dem vi ser på, være en god ide, at overveje hvem vi f.eks. følger på Instagram. Følg sider og personer, som får dig til at have det godt med lige præcis den du er.

Styrk dit selvværd, 10.0 out of 10 based on 1 rating


Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud