Tandlægen er ikke din fjende – brug dem

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Mange danskere udskyder deres tandlægebesøg, og nogle ender endda med slet ikke at møde op! Det kan være frygten for, hvad de får at vide, eller tanken om den pris, der kommer til at stå på kvitteringen, der skræmmer dem væk derfra. Men uanset alder er den orale sundhed vigtig, og tandlægebesøgene kan ikke spares væk, bare fordi du ikke har lyst til at tage af sted. Tandlægen er din ven, og vil dig det godt, så det er med at bruge dem.

Tændernes betydning

”Uden mad og drikke duer helten ikke” – den har du sikkert hørt før, men måske ikke i sammenhæng med tænder. Det er dog sådan, at det uden tænder er meget svært at tygge og dermed spise, og det er altså fra maden, at den nødvendige energi og de vigtige næringsstoffer kommer fra. Det er så at sige maden, der er din benzin, og den bliver svær at få indenbords, hvis du ikke har nogle sunde tænder at tygge den med. Det er altså vigtigt at have tænder i god behold!

Akut hjælp

Selvom akut hjælp indenfor sundhedsvæsnet ofte forbindes med vagtlæger og sygehuse, stopper det slet ikke der! Du kan nemlig også sagtens få brug for en akut tandlæge, hvis du har været ude for et uheld, hvor du hurtigt skal have noget smertelindring, eller på en måde har brug for hjælp med dine tænder.

Økonomien

Det der afskrækker mange fra at gå til tandlægen, herunder især unge, er det, der skal hostes op af pengepungen. Lever man på SU, er det ikke sikkert, at man har det økonomiske overskud til et tandlægebesøg, og derfor vælger mange unge bare at springe det over. Men mange forsikringer yder altså økonomisk støtte til unge mennesker, når de skal besøge tandlægen, så det kan godt komme til at give mening rent økonomisk!Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud