Tips og gode råd i forbindelse med nedrivning af hus

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Der er flere grunde og årsager til at rive et eksisterende hus ned og bygge et nyt op fra bunden. Har du fundet den helt rette beliggenhed, men står der i forvejen et hus, du ikke synes om i stil og stand? Overvejer du, om du bør renovere eller nedrive? Der kan være mange tanker og svære overvejelser i forbindelse med husdrømme og køb heraf. Hvad koster nedrivning af hus? Og hvilke regler hører der sig til? Det finder du svar på i nedenstående guide.

Prisen på nedrivning af hus

Det er meget varierende priser, der følger med nedrivning af et hus, da det kommer an på forskellige forhold. Her kan nævnes størrelsen på huset, byggestilen, beliggenheden, materialer og hvilke adgangsforhold, der er tale om.
Dog kan man sætte en vejledende pris på nedrivning af en villa på 150 kvadratmeter opført i 60’erne-70’erne på omkring 70.000 kr. eksl. moms.
Ønsker man præcis pris, anbefales det, at man indhenter tilbud fra flere forskellige firmaer, der nedbryder huse og bygninger.

Hvilke regler gælder der?

Ønsker du selv at nedrive dit hus, er der krav på, at man har de helt rigtige maskiner til rådighed og det fornødne kendskab til, hvordan materialerne skal sorteres samt, at de grundlæggende regler er 100 % forståelige.

Inden du begiver dig ud i at nedrive dit hus, skal du have indhentet en nedrivningstilladelse, som du typisk vil få fra din kommune. Tilladelsen vil tage ca. tre uger at få behandlet, så det er en god ide at få styr på denne i god tid. Find ansøgningsskemaet på din kommunes hjemmeside.

Riv ned fremfor at renover

Vælger man at renovere flere rum eller en hel etage i et hus, kan det hurtigt stige dig over hovedet, og det kan i værste fald ende i en større økonomisk størrelse, end man fra start havde forventet og sat sig for.
Alt efter størrelsen på et eller flere renoveringsprojekter, kan det tit og ofte ende op i, at mange af renoveringsudgifterne løber op i den samme pris, som hvad det vil koste at rive huset ned og bygge op fra nyt. På den måde opnår du også præcis det drømmehus, du har i tankerne, og du ved, at materialerne er helt nye og i god stand.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud