Valby Kulturdage

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.3/10 (3 votes cast)

Tilbagevendt fra ferie til arbejde, er altid et energisk boost af glæde, når man omgives af nye og spændene mennesker.  Synes i ikke?
Jeg mener i denne uge, bliver jeg ringet op af en kunde som vil have mig til at fortælle hende hvordan man sletter billeder på hendes nye Iphone. Den bød på en af mine andre kunder Peter Engberg, journalist og manden bag en masse dokumentarer, som sendte mig en lang liste over ting jeg skulle se. Jeg skal jo udvide min horisont… 😉 Javel så! – Så jeg lover at kikke det igennem… – I morgen… 😉

Cecil og jeg udviede dog vores horisont i dag, vi valgte at tage en tur op forbi Valby Kulturdage, ikke så meget fordi “TOPNAVNET” Amin Jensen, skulle komme og få folk ude og røre danseskoene. Men mest fordi vi synes det er hyggeligt med loppemarkeder og mødet med en masse nye ting og mennesker. OG sikke en tur! – Vi valgte at tage bilen, da begge vores cykler har lidt samme skæbne. Stjålet! – Cecil har fået stjålet sin cykel ude på sit arbejde, og jeg lige nede foran vores lejlighed. Personligt er jeg ikke sur over det, med guds-nåde-trøste den cykeltyv der har snuppet Cecils cykel nogensinde afslører sin identitet til Cecil. Så er jeg bange for den ildrøde fynbo, finder økse og knive frem, og benytter torturmetoder, selv somaliske pirater ville misunde! PAS PÅ! 3:-)

Vi fandt parkering under Spinderiet, og blev lidt konfus over at jeg nu ikke længere skulle bruge mit betalingskort når jeg kørte ned, men i stedet skulle tage en p-billet. Straks meldte frygten sig for at jeg nu ville glemme at betale denne p-billet, ville køre op til betalingsanlægget, og ikke kunne komme ud, mens der så holder 3-5-20-100000 biler bag mig og dytter og skratter af mig, hvor jeg så ikke kan komme tilbage.. Tankernes drama! – Jeg smed dog ideen fra mig, parkerede bilen og vi fandt vej op ad elevatoren og ud ved spinderiet. Vi gik over mod Jysk sengetøjslager, og så straks det dejligt store loppemarked. Udvalget var primært nipsting, dog vil jeg gerne rose de deltagene boder med deres diversitet og relative moderne udvalg de havde. Der var obligatoriske tallerkner, knive, vaser, VHS-film, bamser, kjoler, frakker, bukser, sko, og smykker. Og BØGER! – Jeg elsker personligt at rode samtlige bøger igennem, og snuse efter lyrik. Det er dog yderst sjældent at jeg kan finde nogle, men nogle gange kan jeg være heldig, og så er de købt! 😉 Jeg fandt i øvrigt 3 bøger af Svend Åge Madsen, deriblandt min yndlingsbog af ham, “Se Dagens Lys”. Desuden fandt jeg en bog af Satre og lidt nyt lyrik! Så det var en succes.

Da vi havde været lidt ved loppemarkedet, valgte vi at gå tilbage til spinderiet, hvor Amin var godt i gang med skråle noget med sol og Mia. Det kan varmt anbefales, hvis man er 40-50-60 år, halvdøv og måske har behov for at springe et par trommehinder. Eller også var der bare nogle der havde sat ekstra output, på den ellers virkeligt højt volumerige mand, som efterhånden er ved at blive helt charmerende gråhåret. Der var i øvrigt sat klatrevæg op inde på torvet i Spinderiet, hvor børn i kø, kæmpede med at klatre godt 5 meter lodret op i luften. Fedt initiativ!

Cecil

buy viagra in canada

og jeg fortsatte over mod Skolegade, som var pyntet godt op med flag, malede bildæk, kunstigt græs, malerier, glade børn og 1 styk storsmilende kvindelig kunstmaler som absolut fandt denne dag som højdepunktet i hendes liv, da hun havde fået børnene til at male på to lærreder. Hun var helt elektrisk af glæde, virkeligt dejlig at se. Længere op ad skolegade kunne man tegne med kridt på vejen, så selvfølgelig skulle charmøren i mig da lige tegne et lille hjerte med et C + M… 🙂

På Valby langgade var der opstillet boder helt fra Punkt 1 og helt op til Irma oppe ved Jyske bank, med en scene nede ved Punkt 1. På vejen mødte vi mange glade mennesker, og vi fik set folk der dansede, motorcykler, tøj, politiske partier, bier godt i gang med at lave honning, smagt på honning, fik gratis kattemad til vores katte, og kikket på en masse spændende kulturtiltag i Valby. Det absolut sjoveste syn var dog Radikale, som havde opstillet en bod, hvor da vi kommer, er de i gang med at lægge make-up, fuldstændig ligeglade med folk der går omkring dem, let posh og femiveganer-punkede på deres helt unikke måde. Jeg var solgt! – Det er fandeme promovering der vil noget! haha…

Cecil og jeg faldt dog i snak med nogle folk fra Lions, på trods af at jeg ikke just er fortaler for humanitært arbejde, specielt fordi jeg er træt af penge der forsvinder til administration og lønninger, som er ligegyldige. Telefonsælgere der får 130-150 i timen, for at ringe og hive 500,- ud af folk, fordi lille Sambo ikke har råd til at få et glas vand. Det er uetisk og dobbeltmoralsk. Vil man hjælpe folk, må man gøre det selv, det er hvert fald min holdning. Om det er hjemløse herhjemme eller en fattig afrikaner, er jeg ligeglad med, blot man ikke hjælper delvist og tjener penge på det selv. Kvalmt!

Men vi faldt i snak med disse folk fra Lions, som i øvrigt intet nævnte om deres organisation, wauw! Mest fordi de havde nogle bøger til salg, og vi formåede rent faktisk at finde hele 12 digtsamlinger, både Piet Hein og J.P. Jac, var iblandt til alene 50 kr. YES! Så var min dag reddet. Vi måtte kun købe 5 af dem, resten skulle vi altså have, da “det er sjældent at unge mennesker læser lyrik”. TAK!

Derefter valgte vi at tage op til Toftegårds Plads hvor der også var loppemarked, og vi fandt en lille sød rød bogreol til en 50’er og fik taget en masse gode billeder, i forbindelse med alt den grafitti der er blevet lavet fra sidste uge. Virkeligt fantastiske værker der er der, så har man bare lidt tid til over, så sving forbi deroppe. Der er gratis parkering ved siden af, eller over ved Superbest. Det kan VARMT anbefales!

Så var det videre ud på fisketorvet og shoppe amok i Føtex. Der blev købt stort ind, da Cecil skal en tur til Sverige med sin nye klasse, og derfor skulle hun have en masse gode råvarer med. Hun skal selv tage mad med, så derfor var det vigtig for os at finde noget som hun også kan få en masse energi af. Der blev købt frugt, kiks, energibarer, rugbrød,  jordbærgrød, små chokolader, frugtstænger og ingredienser til pølsehorn samt marshmallows til et bål. 🙂 Hele aftenen blev så brugt til bage og bage og bage pølsehorn. MUMS!

Således blev vi klar til endnu en uge, godt rustet med nye bekendtskaber, god lyrik og masser af pølsehorn.

Behøver man andet? – Vi håber også at i har haft en god weekend!

Cecil & Michael

Valby Kulturdage, 7.3 out of 10 based on 3 ratings


Spar op til 80% med Valby deals
Tags: , , ,Læsertilbud