Vejle

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

De fleste tænker måske ikke på Vejle som rejsemål, men det er faktisk et spændende sted at tilbringe tid. For det første har man adgang til alle fornødenheder, men man har også rig mulighed for at komme ud og se lidt af hvert. Der er både sjove og kulturrige attraktioner i nærheden – men også steder, der kombinerer sjov og kultur. Det kan også anbefales at sætte sig lidt ind i nutidens Vejle.

 

Arkitektur

Er man interesseret i moderne/dansk arkitektur, er Vejle også et ideelt rejsemål. For det første er der, som mange allerede har hørt om, Bølgen. Et flot kakkelbeklædt lejlighedskompleks, bestående af fem forskellige ”bølger”. Det helt nye er lige nu det, der hedder Fjordenhus. Det er Olafur Eliasson, der står bag den succes – det byggeri bliver nu kigget på, på lige fod med Bølgen. Et andet boligbyggeri, der udmærker sig i Vejle er ”De Fem Søstre”. Dette anderledes byggeri er også et kig værd, hvis man interesserer sig for arkitektur.

 

Billund

Kommer man fra Københavnsområdet, er det oplagt at flyve til Billund, hvis ikke man har mod på at køre strækket selv. Turen er ellers ikke forfærdelig lang i bil. Kommer man forbi Billund på den ene eller den anden måde, og har man børn, så er Legoland et oplagt stop. Her kan man både få indblik i et meget, meget succesfuldt dansk firma, dansk kultur, og man kan give sine børn (og sig selv) en god dag. Billund er kun en lille halv times kørsel væk fra Vejle.

 

Museer

Der er bestemt mulighed for at blive kultiveret i Vejle. Der er blandt andet Vejle Kunstmuseum, hvor man kan se både ny og ældre malerkunst. Der er mulighed for at se billeder, der skildrer Vejle og Vejleegnen i byens guldalder. Der vil også være særlige arrangementer på museet fra tid til anden. Vejle Vindmølle byder også på en udstilling. Denne handler om, hvordan møllerne på egnen har opereret, samt Vejle Vindmølles historie. Der er også et galleri at finde i møllen, hvor der er udstillet forskellige former for kunst.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud