Vestre Kirkegård – Når tankerne skal på timeout

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (6 votes cast)

Weekenden nærmer sig med hastige skridt, og for Cecil og jeg betyder det i denne omgang en tur til det Fynske.  Hvor vi skal med flag, gave og højt humør, fejre hendes søsters fødselsdag. Jeg ville derfor være lidt tidligt på den med et indlæg i denne omgang. Jeg tænkte jeg ville dele med jer, et af de steder jeg ynder og elsker ved Valby. Vestre Kirkegård. Nogle kan måske ikke lide kirkegårde, og ja enkelte af slagsen kan da også være skræmmende en mørk og i forvejen uhyggelig aften. Nogle finder det lettere morbidt at befinde sig så tæt på døde mennesker. Men for mig er en Kirkegård, et spørgsmål om sjæl. Et sted hvor man finder hvile, om det er i live eller død.

Derfor nyder og ynder jeg også at kikke på de mange ting som stedet rummer, her i blandt kan man møde hastige løbende, trætte cyklister, sørgende folk, smilende studerende og vuggende mødre. Om sommeren drager mange mennesker over på kirkegården for at læse og slappe af, om efteråret brænder parken med smukke farver! Her er kønt! Der er et stort omfang af forskellige træer, i alle udformninger, ligeledes er der et utal af blomster i mange farver. Man møder i øvrigt rigtig mange dyr, især forskellige fugle og mange egern.

Det er også bemærkelsesværdig at betragte gravenes alder, og dermed den kultur der var forbundet med dem og deres tid. De ældre grave er typisk monumenter, store og prægtige, hvor de nuværende er mere ukendte og besparende. Det viser i høj grad hvor stor en del døden og religion betyder for det samfund vi er en del af i dag. – Ikke særligt meget…

Selv er jeg opvokset tæt på Mariebjerg Kirkegård i Vangede, en kirkegård som rummer mange niveauer og små passager. Lidt den samme sjæl er fanget på Vestre Kirkegård, der med sø, park, kunst, og forskellige religionsgrave er med til at skabe en unik oplevelse. Især katolikker har det med at lave nogle helt unikke og særprægede gravsteder. Jeg glemmer aldrig en Kirkegård i Lissabon, hvor folk blev begravet i decideret kæmpehuse, i træer osv. Hvilket der i øvrigt også er at finde på Mariebjerg Kirkegård. Den Kirkegård i Lissabon er utrolig, et kunstværk i sig selv. Kan desværre ikke huske hvad den hed.

Har man brug for noget frisk luft til kroppen eller sjælen, eller skal tankerne på

online pharmacy cialis

timeout? – Så vil jeg varmt anbefale at tage en tur til Vestre Kirkegård, især nu hvor efteråret er her, i den forbindelse har jeg nogle billeder til jer her, og i relation dertil: GOD WEEKEND! 😉

Vestre Kirkegård - Når tankerne skal på timeout, 9.8 out of 10 based on 6 ratings


Spar op til 80% med Valby deals
Tags: , , ,Læsertilbud