Weekendbrunch på Cafe Phenix

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (6 votes cast)

Søndag! En hellig dag, vi tror dog bare ikke på hverken Gud eller Lucifer, og skipper derfor kirken og drager i stedet igennem morgensynd, morgenkaffe og morgensol, for så at beslutte at i dag er det på tide med brunch. Så vi beslutter at hoppe ud af fjerene, komme i noget tøj, og tage  et smut op i Valby, hvor vi efter noget betænkningstid ender med at stille vores sult på Cafe Phenix på Valby langgade.

Cafe Phenix er et sted der kan rumme mange mennesker, og tager man og ser igennem cafeen vil man også se små søde og varme detaljer. Heriblandt lysestager på alle borde, roser, malerier og varme hængepuder i hængehjørnerne. Dertil kan man sidde udenfor og indenfor, samt inde i en overdækket baggård. Og her er hyggeligt, meget endda, men det er som om mængden af mennesker der kommer her, gør at charmen falmer lidt efter lidt. Støjen af mennesker der snakker absorberes desværre ikke af rummet, og man bliver dermed sat i en samlebåndsproduktion, hvor man går på kompromis med helheden, for at tilfredsstille mængden, og dermed til sidst slider sig selv ned mentalt. De ansatte må have det på samme måde, og så er det man begynder at lave fejl. Og disse fejl er også at finde i lokalet. Der er 100 pærer i loftet, en er død, den bliver ikke skiftet. Der er 50 roser på bordene, der er 2 visne, og de bliver ikke skiftet. Der er kaffepletter på væggen, sammen med fedtede fingre og sorte pletter på panelerne. Okay det kræver at man kikker, men jeg som gæst kikker. Jeg ser desuden hvordan 3 medarbejdere er sat til at spejde efter tomme tallerkner, intet andet, bare tomme tallerkner, og ikke helheden. Der falmede charmen.

Cecil og jeg bestilte en omgang weekend brunch, for 149,- kr. hver. I den brunch får du tre slags franskbrød, lyst og mørkt, croissant og lækkert rugbrød. Der er nutella, marmelade, lækkert yoghurt, diverse frugt af vindruer, meloner og appelsin og æbler. Der var 4-5 forskellig kødpålæg, 5 forskellige oste, 8 forskellige salater og varme anretningers som kyllingevinger, bacon, cocktailpølser, scrambled eggs og flødekartofler, samt pandekager og sirup. Med i brunchen er der også kaffe, the og juice ad libitum.

Maden smagte, juicen og kaffen smagte, og køen var minimal, på trods af de mange mennesker. Dertil var det en fornøjelse. Skulle man sætte fingre på nogle ting der kunne optimeres, er en ting det samlebåndstema, hvor det virker som om kvantiteten fylder mere end kvaliteten. Lad os tage kødpålægget som eksempel: 4 af produkterne var god kvalitet og den sidste skod. Flødekartoflerne var vandet, pøllerne svømmede rundt i fedt, tomaterne var vandede, agurkerne lettere smagsløse, fetaen kedelig osv. Det er synd! For der var virkelig også lækre ting, så som rullepølsen, den økologiske juice, frugten, baconen, skalddyrssalaten, spinatssalaten, og brien.

Men det er humlen og faren ved at blive “populær”, så mister man desværre fokus på kvaliteten, det der ville gøre at jeg kom igen. På en skala fra 1-6 vil jeg give Phenix 4

buy cialis

stjerner. De har charme, men den falmer… Der er ikke langt igen til at ryge ned på 3.

Hvad er jeres erfaring med Phenix? Og god weekend!

Weekendbrunch på Cafe Phenix, 6.3 out of 10 based on 6 ratings


Spar op til 80% med Valby deals
Tags: , , , , , , ,Læsertilbud