Alt du bør viden inden leasing af bil

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Leasing af bil er blevet en populær løsning for mange, der ønsker fleksibilitet og adgang til nyere biler uden at skulle købe en bil. Men før du beslutter dig for at lease en bil, er der flere vigtige ting, du bør overveje.

Typer af Leasing

Der er to hovedtyper af leasingaftaler – operationel leasing og finansiel leasing.

En operationel leasing betyder at du foretager leasing af bil i en bestemt periode, når perioden afsluttes, leverer du bilen tilbage til forhandleren. Her vil ting som service og vedligeholdelse ofte være inkluderet i prisen.

En finansiel leasing betyder at du betaler af på bilen over lejeperioden, hvor du så i lejeperiodens slutning, får mulighed for at købe bilen.

Leasingaftalen

Når du laver en leasingaftale, er der nogle ting du bør være opmærksomme på inden. Leasing foregår ofte i månedlige betalinger, hvor det er essentielt at du sørger for du har råd til dette beløb i dit budget, hver måned.
Herudover skal du være opmærksom på, at der i de fleste leasingaftaler er en kilometerbegrænsning. Dette betyder at du skal betale ekstra, hvis du overskrider denne. Vælg derfor en leasingaftale med en kilometerbegrænsning, som passer til den hverdag du har, samt hvor meget du ønsker at bruge bilen.
I leasingaftalen skal der også stå, hvilke ting som forsikring, service og vedligeholdelse, som er inkluderet i aftalen. Sørg for at det står tydeligt beskrevet i kontrakten, så der ikke opstår misforståelser og uforudsete udgifter.

Skal du vælge leasing af bil?

Du skal vælge leasing af bil, hvis du godt kan lide jævnlig udskiftning, samt fastlagte månedlige udgifter. Det er vigtigt at en leasingbil passer ind i din livsstil, og du kan overholde den kilometerbegrænsning som bliver sat, så du ikke skal betale for mange ekstra udgifter. Ved at overveje dette, kan du beslutte om leasing af bil, er det rette for dig.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud