Det skal du gøre, hvis dit fly er forsinket

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

De fleste har sikkert prøvet det før. Man står klar med pakkede kufferter og morgenbrød i lufthavnen, parat til at begive sig ud i verden, lige inden man får den nedslående besked, at ens fly er forsinket. Det kan være utroligt frustrerende, og som passager er det heller ikke sikkert, at du er fuldkommen bevidst om dine rettigheder. For hvad gør du egentlig, når flyet bliver forsinket? Kan du få forsinket fly erstatning? Først og fremmest er det vigtigt ikke at panikke, for der er altid en vej ud af problemerne. Hvis der er tale om en lang forsinkelse, har du nemlig ret til kompensation for flyrejsen.

Kompensation

Hvis dit fly er forsinket i mere end tre timer, så har du ret til kompensation. Kompensation forsinket fly afhænger dog af, hvor langt du skal flyve, så det skal du huske at tjekke op på. Flyforsinkelse kompensation er større, hvis der er tale om en lang strækning, og mindre, hvis det kun er en kort flyvetur. Norwegian forsinkelser vil for eksempel ikke give dig ret til det samme beløb, hvis du skal besøge et af vores nabolande eller til en helt anden verdensdel. Erstatning ved flyforsinkelse er dog din ret som passager, og det skal du være bevidst om.

Aflysninger

Erstatning for forsinket fly er desværre ikke det eneste, du kan få brug for i en lufthavn. Nogle gange bliver fly nemlig aflyst fuldstændig, og det kan være endnu mere frustrerende end forsinkelser. Aflyst fly kompensation er heldigvis også en del af dine rettigheder, og her afhænger erstatningen både af omfanget af forsinkelsen samt hvor hurtigt flyselskabet er til at melde ud om aflysningen. Forsinket fly erstatning regler er altså noget, du skal huske at tjekke op på, men det er lige så vigtigt at have styr på, hvad der sker, hvis flyet er aflyst.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud