Frederiksberg Have og Søndermarken

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Engelsk inspireret, romantisk slotspark Frederiksberg Have og Søndermarken er anlagt som lysthave og slotspark i forbindelse med Frederiksberg Slot omkring 1697.

32 ha parkareal (Søndermarken) tidligere sammenhængende med Frb. Have nu gennemskåret af Roskildevej. Oprindelig en lille have ved Prinsens Gård, hvoraf 2 fløje står tilbage ved havens hovedindgang. Tilbage står endnu de prægtige lindealler. Fra 1680 udvidet i barokstil, men haven blev omlagt i slutningen af 1700-tallet efter romantisk smag og der blev gravet kanaler og anlagt 'idyller' som f.eks. det kinesiske lysthus, sweizer hytten og Apistemplet.

I Søndermarken endnu Norske Hus i et kons

Hundetraining Und Hundeerziehung

trueret bjerglandskab. Den folkekære konge, Frederik d. 6, lod sig ro rundt i kanalerne alt imens ærbødige undersåtter hilste, i sommerhalvåret er der forøvrigt stadig regelmæssigt bådfart. Søndermarken på den anden side af Roskildevej er dejligt kuperet med åbne plæner og store gamle lindealler. Her kælkes på livet løs om vinteren og om sommeren mødes bl.a. dragefolket for at beundre hinandens kunnen.

Både Frederiksberg Have og Søndermarken er populære udflugtsmål, mange tager madkurven med og kombinerer udflugten med en tur i Zoologisk have, som ligger i den nordlige ende i haven. I hjørnet ved Frederiksberg Runddel ligger den dejlige Haveselskabets Have, hvor haveinteresserede kan hente god inspiration. Adgang til øen med det Kinesiske Tehus i perioden 1/5-31/8 på søndage kl. 14.00-16-00. Flemming Chr.Svendsen udlejer ro-både til en ca. 20 minutters tur forbi slottet, Apis-templet, Kilden samt fem broer. Nærmere oplysning: 3811 4432

Hundetraining Und Hundeerziehung
zp8497586rq


Spar op til 80% med Valby deals
Tags: ,Læsertilbud