Hvad skal jeg gå efter i jagten på det bedste kattegrus?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Annoncør: Pet Guide

Katte er nogle renlige dyr, som vasker sig meget, og som foretrækker et rent toilet. Hvis du har en indendørs kat, er det dit ansvar at sørge for, at den har et toilet ­– bedre kendt som kattebakke – der er i orden, og som lever op til dens standarder. Dette indebærer bl.a., at bakken består af noget ordentligt kattegrus.

Det lyder nok umiddelbart som en let ting at finde noget godt kattegrus, men der er mange varianter på markedet, og det kan derfor være lettere sagt end gjort at finde hoved og hale i udvalget. Heldigvis kan du ved at gå efter nogle bestemte ting forstørre chancen for at nå frem til det bedste.

Nej tak til kemikalier

En ting, som kan være fornuftig at prioritere, når du vælger kattegrus, er, at det er uden kemikalier eller farlige stoffer. På den måde kan du trygt lade katten bruge sin kattebakke, og der vil heller ikke være noget farligt ved at have bakken stående i dit hjem.

Derfor er det ofte en rigtig god idé at vælge kattegrus, som ikke indeholder kemikalier.

Det skal ikke støve

Du har måske prøvet at være uheldig at komme hjem med noget kattegrus, der støvede. I så fald erfarede du nok, at dette ikke var en fornøjelse, og du har sikkert undladt at købe denne type kattegrus igen. Kattegrus, der støver kan nemlig være generende for både dig selv og ikke mindst katten.

Der findes heldigvis mange varianter af kattegrus, som støver minimalt, og som du derfor med fordel kan overveje. Perlegrus er blandt de former for kattegrus, der er støvfri, men du kan også finde mange andre typer, som heller ikke støver.

En optimal klumpeevne

Nogle former for kattegrus er klumpende, hvilket vil sige, at det klumper sammen, når det bliver vådt. Dette er der mange fordele ved, da det blandt andet vil gøre rengøringen nemmere og billigere. Du vil nemlig blot kunne fjerne det klumpede kattegrus i stedet for at udskifte hele kattebakkens grus hver eneste gang.

Derudover er det klumpende grus optimalt, hvis du gerne vil have minimale lugtgener, hvilket selvfølgelig er noget, de fleste foretrækker.

Hvis du har killinger, bør du dog vælge en anden slags kattegrus end den klumpende. Killingerne kan nemlig finde på at smage på gruset, og hvis det er den klumpende type, kan det sætte sig fast i tarmsystemet.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud