Lav en forretningsplan, der overbeviser investorer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

At lave en god forretningsplan er et omfattende stykke arbejde. Allerførst skal du selvfølgelig have styr på din forretningsidé. Hvad vil du sælge og til hvem? Så skal du lave et business model canvas, der bl.a. viser, hvad dine nøgleressourcer er, hvad dit value proposition er (altså hvad du kan tilbyde af værdi), hvilke partnere du har behov for, og hvor pengene skal komme fra. Herfra tager det fart.

I en forretningsplan udpensler du alt omkring virksomheden

Hvor et business model canvas er et fint redskab til at illustrere, hvordan virksomheden i hovedtræk skal kunne gå rundt, er det først i en egentlig forretningsplan, at du udpensler tingene. Der er ikke som sådan regler for, hvordan en forretningsplan skal se ud, eller hvad den skal indeholde. Tjek fx et eksempel på færdig forretningsplan, hvis du vil have inspiration til, hvordan din kan struktureres.

Ville du investere i din virksomhed? Hvis ikke, er noget galt

Generelt er det godt at stille dig selv følgende spørgsmål, når du udarbejder en forretningsplan: Hvis jeg var rig, og nogen viste min forretningsplan til mig, ville jeg så investere i virksomheden? Svaret skal selvfølgelig være ja. Mange startups har brug for en klækkelig startkapital, og hvis at du virkelig tror på din forretningsidé, så var det måske klogt at lede efter de midler hos en investor af en slags.

Start med elevatortalen – også kendt som dit pitch

Forretningsplanen skal have en god længde, så du får nået omkring markedsvurderinger og SWOT-analyser af styrker, svagheder, muligheder og trusler. Selvfølgelig bør selve forretningsidéen stå som noget af det første, ligesom du ved akademiske afleveringer nok er vant til lige at skrive et summary i starten. Forretningsidéen skal formuleres som en elevatortale – overbevis hurtigt læsere om idéen.

I det hele taget bør en forretningsidé introduceres kortfattet, før den beskrives i detaljer.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud