Måltidskasser er populære som aldrig før

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Måltidskasser er populære som aldrig før og særligt børnefamilier ser ud til at sætte pris på de mange bekvemmeligheder, som en måltidskasse kan bringe ind i hverdagen.

Hvis du ikke orker at skulle lege stjernekok i køkkenet efter en lang dag på job, er du langt fra den eneste. Mange rækker ud efter deres smartphone og bestiller takeaway, når energien ikke tillader at tilberede sund og nærende mad ved kødgryderne, men da takeaway sjældent er skabt med afsæt i madpyramiden, er det som regel ikke hverken sund eller nærende mad, som bliver bragt til adressen.

En bedre løsning er derfor at bestille en måltidskasse, så man uge efter uge modtager en kasse med opskrifter og råvarer til 3-5 dage. Nu er der ikke længere de store undskyldninger for ikke at diske op med et velsmagende måltid, for der skal hverken planlægges retter eller handles ind til disse.

Børnefamilier er især begejstrede for måltidskasser

Det kommer næppe som nogen kæmpe overraskelse, at børnefamilier – i særdeleshed dem med små børn – har rigeligt at se til i hverdagen, og derfor i særlig høj grad er i energiunderskud når dagen nærmer sig sin sidste halvdel. Derfor er netop småbørnsfamilier helt oplagte kunder til måltidskasser, og tal viser da også, at det især er børnefamilier, som har taget den smarte nye aftensmadsløsning til sig.

I en undersøgelse foretaget af E-handelsanalysen i 2021 viser det sig, at der iblandt de yngste forbrugere er 9% som benytter sig af måltidskasser. Det lyder måske ikke af meget, men sammenligner man med to ældre segmenter, midaldrende og pensionister, er det kun hhv. 3% og 1% som abonnerer på måltidskasser.

Interessen er generelt stigende

Hos Godappetit.dk har man dykket ned i regnskaberne hos diverse leverandører af måltidskasser, og her tegner der sig som udgangspunkt det samme billede; nemlig at omsætningen er voksende.

RetNemt formåede eksempelvis at øge deres omsætning med 6,1 millioner fra 2019 til 2020. Samme markante vækst oplevede man også hos Aarstiderne, som har rapporteret en væskt på lige omkring 20% fra ’19 til ’20.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud