Sådan vælger du dit kæledyr

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Måske oplever du som forælder, at dit barn tigger og beder om at få et kæledyr, eller måske har du selv gået med tankerne om at få et. Inden du lover børnene for meget eller anskaffer et kæledyr til dig selv, er der en række spørgsmål, du bør stille dig selv, når du skal vælge kæledyr.

Kæledyrets popularitet ses hos hele den danske befolkning, og valget af kæledyr spænder bredt. Ofte har en typiske familie en hund eller kat, men der findes også andre slags kæledyr, som er mere unikke – heriblandt fugle og krybdyr. Mulighederne er mange, men det er ikke alle muligheder, der passer alle lige godt. Derfor er det vigtigt, at du stiller dig selv disse spørgsmål, før du køber dit kæledyr.

Spørg dig selv

  • Kan jeg opfylde kæledyrets behov? At have et kæledyr kommer med et vist ansvar, som det er vigtigt at overveje, om man kan og vil påtage sig. Nogle dyr kræver mere end andre, og derfor skal du vide, hvor meget tid du kan sætte af til kæledyret – også selvom kæledyret er til børnene i familien. Børnene har nemlig brug for hjælp og støtte til at passe et kæ
  • Hvilke dyr kan jeg lide? Spørgsmålet kan måske virke lidt åbenlyst, men mange ender faktisk med at købe de typiske kæledyr, selvom de måske ikke finder dem særligt interessante. Desværre mindskes motivationen med tiden, når man ender med at vælge et kæledyr, man ikke har så stor interesse for. Der er imidlertid et hav af forskellige dyr at vælge mellem og således noget til enhver smag – krybdyr og fugle vinder efterhånden større popularitet, da de ikke kræver meget plads og er nemme og billige at passe.
  • Hvor meget må det koste? Et kæledyr er en løbende udgift, da det har brug for mad og andet udstyr til underholdning og vedligeholdelse. Nogle dyr er meget billige, men kræver til gengæld andet startudstyr. Der findes mange gode skemaer online, som giver et overblik over eksempelvis prisklassen for de forskellige dyrs foderemner. Specielt foder kan du spare meget på ved at finde en god forhandler – eksempelvis kan du her finde billigt foder til krybdyr og fugle.


Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud