Guide til køb af opvaskemaskine

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Efterhånden er der ikke nogen, som vasker op i hånden, fordi det er blevet erstattet af opvaskemaskinen. For mange er det nemmere, at opvaskemaskinen klarer det, men hvilke ting bør du være opmærksomme på, hvis du gerne vil købe en opvaskemaskine? – Herunder er der nævnt nogle ting, som du bør overveje, inden du investerer i en opvaskemaskine.

Ting du bør overveje, inden du køber ny opvaskemaskine

Størrelse efter behov
Det første du bør overveje, inden du køber en opvaskemaskine er, hvor stor den skal være set i forhold til dit behov. Der findes hovedsageligt to modeller, en bordopvaskemaskine og den klassiske store opvaskemaskine. Den største forskel på de to er deres størrelse, som kan ses ved det antal af kuverter, de kan indeholde. Antallet af kuverter henviser til hvor meget service, der kan være i de to type opvaskemaskiner. I bordopvaskemaskinen kan der være ca. 4-6 kuverter. Det vil sige, at den passer godt til en mindre familie på 1-2 personer. Hvorimod den store opvaskemaskine kan vaske ca. 12-14 kuverter, og derfor passer den til en familie på 4-5 personer.

 

 

Hold godt øje med opvaskemaskinens energimærkning og vandforbrug
Når du investerer i en opvaskemaskine, så er det ikke kun selve maskinen, der koster penge, fordi den bruger også el og vand. Hvis du vælger en model, der har et lavt energi- og vandforbrug, så kan der være penge at spare. Alle opvaskemaskiner har et energimærke, der løber fra C til A+++, hvor C gives til dem, der er mindst energieffektive, og A+++ gives til dem, der er mest energieffektive. Foruden energimærkningen er det også vigtig, at du holder øje med vandforbruget, fordi der er stor forskel på hvor meget vand, der bruges pr. vask. Vandforbruget kan svinge mellem 9-20 liter pr. vask, men det kommer an på, hvilken model det er og hvilket vaskeprogram, der bruges.

Opvaskemaskine test

Hvis du stadig synes, at det er uoverskueligt at vælge en model, der passer til dig, så frygt ej. Du kan vælge at læse mere her, hvor der er et overblik over, hvilke opvaskemaskiner der klarer sig bedst i test.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud