Kan du investere dig til nye, dyre designermøbler?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Hvordan skal du finde pengene til at få nyt indbo til dit hjem? En sofa virker som en absurd ting at optage gæld for – det er jo snarere ved ting som biler og fast ejendom, lån kan komme på tale. Når du har lagt planer om på sigt at erhverve dig bestemte designermøbler til hjemmet, giver det snarere mening at lægge penge til side for at få råd til dem eller investere i aktier og så håbe på det bedste.

Har du mod på at prøve kræfter med aktiemarkedet?

At spare penge op til nye møbler over tid er den mest sikre måde at få råd på, hvorimod at du ingen garanti har for, at penge investeret i aktier fører til nogen gevinst på kort eller langt sigt. Når det så er sagt, er der mulighed for at få mere ud af dine penge, når du går til aktieinvestering med en viden om, hvordan aktiemarkedet fungerer, og hvordan du investerer, uden at du risikerer at gå bankerot.

Går du op i udviklingen på møbelmarkedet?

Vil du lære om aktieinvestering i grove træk, så brug dette link, der fører til Saxo Banks hjemmeside med information om, hvordan du kommer godt i gang med at forhandle aktier. Hvis du nu ønsker at give dig i kast med investering i aktier, er der faktisk et par måder at forene denne aktivitet med din passion for møbelmarkedet. Du kan bl.a. investere i konkrete møbelproducenter, men også i ETF’er.

Følg et råstofs, branches eller områdes udvikling med en ETF

En ETF (altså en ”exchange-traded fund”) er et børsforhandlet produkt, der følger udviklingen inden for noget bestemt. Fx så kan en ETF følge udviklingen inden for guld eller olie, eller den kan svinge i værdi alt efter udviklingen inden for en sektor eller et geografisk afgrænset område. Så med ETF’er er det ikke en enkelt virksomhed, hvis positive eller negative vækst får betydning for din investering.

Har du tålmodig til at vente på, investeringer giver dig råd til møbler?

Er du okay med at vente længe på at få råd til de dyre møbler, du gerne vil have, og du ikke har den store lyst til at lægge penge til side for at spare op til dem, så kan du måske få pengene ved, at du investerer i aktier – igen: Måske. Du skal aldrig investere flere penge, end du har, og du skal heller ikke investere penge, som du er sikker på, at du skal bruge til at betale af på kortsigtede forpligtelser.

Hav is i maven, når du handler aktier

Under alle omstændigheder skal du være villig til at tænke langsigtet, når du går ind i aktiehandel. For selvom aktiemarkedet generelt har haft et flot afkast over årene, kan der være drastiske fald fra år til år, hvor du så må vente på, markedet vender, før din investering har vist sig at være økonomisk rentabel. At have is i maven, når at markedet falder, er en vigtig egenskab for investorer at besidde.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud