Værd at vide og tag og tagrenovation

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Som husejer, hvad enten det er en villa, sommerhus eller kolonihave, er det vigtigt at sikre sig, at taget bliver vedligeholdt, da det har stor betydning for resten af husets sundhedstilstand. Et tag hvor regnvand eller sne ikke kan komme ned i tagrender og væk fra huset vil finde andre veje ned og evt. ned i tagkonstruktionen, døre og vinduer eller ned i kælderen.

Konsekvensen af at vandet trænger ind i huset er at der kommer fugt og svamp, som ikke alene er usundt for helbredet, men også ødelægger huset. At skulle have skiftet tag og hele tagkonstruktionen er en dyr affære. Det kan langt bedre betale sig at lave en løbende tagrenovation og sikre at taget er rent og sundt.

Tjek dit tag og tagrender for blade, alger og mos

Tjek dit tag og tagrender for blade, alger og mos. Blade stopper dine tagrender og forhindre vandet kan løbe ned i kloakken og væk fra huset. Alger og mos suger vand til sig og kan være med til at vandet finder vej ind i tagkonstruktionen og du kan ende med at have svamp og råd og ultimativt skal have skiftet dit tag. Som en bonus vil dit hus fremstå pænere, hvis taget bliver fjernet og renset. Det er en god ide samtidig at tjekke om der er ødelagte og løse tagsten, der skal repareres, når du nu er i gang.

Reparation af tagrender

Når dit tag og tagrender er rengjorte for gamle blade og slam er det vigtigt at de gås igennem og evt. ødelagte udskiftes. Det er også en god ide at sikre at hældningen er korrekt. Igen for at sikre sig at regnen kan komme ned og væk fra taget og huset. Husk også at tjekke og rense faldstammer og evt. kloak. Fyldte faldstammer og kloakker, kan få regnen til at lægge sig omkring huset og ødelægge husets fundament.

Kan det betale sig at få en professionel til at rense tag og tagrender

Alt afhængig af hvor stor en opgave det er. F.eks. hvis du har et hus i flere etager, kan det være en fordel at få en professionel til at komme og rense taget og tagrenderne fri for blade, mos og alger. De har erfaringen og det rette værktøj, til at rense taget og samtidig sikre, at der ikke sker noget med taget.

Det er vigtigt, hvis der bruges en lufttrykrenser at sikre sig, at taget ikke har løse tagsten, for så kan vandet fra lufttrykrenseren trænge ind i huset. Det er en god ide at vælge en professionel, der har en grøn profil, så der ikke kommer miljøskadelige rengøringsmidler ned i haven og grundvandet.

Vedligeholdelse af dit tag

For at sikre sig at der fremadrettet kommer så få blade ned på taget og videre ned i tagrenderne er det en god ide at få fjernet træer og grene, der hænger ind over taget. Nogle gange er det noget man selv nemt kan gøre, andre gange kan det være nødvendigt at få en professionel til at komme og fjerne træet.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud