Valby Station – Fakta om Valby St.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (3 votes cast)

valby station indgangHvis man er pendler fra Valby, har man nok været på Valby Station på et eller andet tidspunkt.

Det første tog kørte fra Valby Station i 1847, da Danmarks første hjemmebane åbnede mellem København og Roskilde.

I dag er stationen et knudepunkt i pendlertrafikken til og fra Valby. Fra stationen kan man tage IC tog, S-tog og regionaltog. Desuden kan man tage bus 132 og 133 fra busholdepladsen ved Valby Station. Her kan man også tage de blå buslinjer 888 og 882, som kører til jylland. Det betyder, at man fra Valby Station har adgang til hele Danmark. Det er ikke muligt at tage lyntoget til jylland, da det ikke stopper i Valby.

Billetter til toget købes i en af de tre automater, som er opsat på Valby Station. Der er to billetautomater til billetter til hovedstadsområdet, mens den sidste automat er til resten af Danmark. Især den sidste automat har det desværre med at gå i stykker, men man kan heldigvis købe billetter i Kort og Godt butikken på stationen. Udover billetter kan man i Kort og Godt butikken købe drikkevare, slik og aviser til pendlerturen.

Valby Station er blevet endnu mere centralt efter, at Spinderiet blev bygget. Når man ankommer med toget på stationen, kan man let komme ind i Spinderiet, da der findes en indgang til centeret ved det ene s-togs perron.

Valby Station - Fakta om Valby St., 6.3 out of 10 based on 3 ratings


Spar op til 80% med Valby deals
Tags: , , , ,Læsertilbud