Valg af seng og madras – det bør du vide inden du gør et køb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vores seng er vores helle. Det er her vi lader op for kræfter og energi. Det er her vi slapper af og får den fornødne søvn, som vi hver dag har brug for, for at fungere optimalt. Man anbefaler 8 timers søvn, og selvom nogle har nemt ved at overholde dette, kan det hos andre være svært at knibe sig op på de 8 timer hver nat. Ikke desto mindre er sengen og madrassen vigtig, hvad end du får 10 timers søvn eller kun 6 timer. Vi kigger nærmere på nogle af de forskellige madrastyper, så du er bedre rustet, når du skal ud at købe en ny seng og madras.

Tag hensyn til dine behov

Madrassen er vigtig, men det er dine behov i lige så høj grad også. Når du skal vælge madras, er det vigtigt, at du kender til dine behov, måske du har nogle særlige af slagsen. Læser du fx meget i sengen, er en elevationsseng en optimal løsning, hvis du gerne ønsker en komfortabel rygstøtte, når du sidder op i sengen. Hav dine behov og krav i tankerne, når du skal ud og vælge madrassen.

Forskellige madrastyper

Overordnet set findes der tre forskellige fjedertyper til madrasser:

Bonellfjedre – Denne type fjeder er den mest traditionelle og robuste af slagsen, men dog ikke så fleksibel en type fjeder. Fjedrene er langtidsholdbare og anvendes derfor ofte i madrassens nederste lag i fx kontinentalsenge.

Pocketfjedre – En madras med pocketfjedre er er en fjedertype, der er svøbt ind i en særlig pose af et godt materiale, der beskytter fjedrene og holder dem på plads. Det sikrer en længere holdbarhed og god kvalitet.

Multipocketfjedre – Kigger man på forskellen fra almindelige pocketfjedre til multipocketfjedre, ligger det i fleksibiliteten og vægtfordelingen. Ved multipocketfjedre er fjedrene mindre i diameteren, hvilket vil sige, at der er flere fjedre samlet pr. kvadratmeter i madrassen. Dette er som nævnt med til at give en maksimal fleksibilitet og optimal vægtfordeling i madrassen.

Din højde spiller en rolle
Vejer personen, der skal ligge på madrassen, under 75 kg, anbefales det at gå efter en madras med pocketfjedre med ”medium fasthed”.
Vejer personen mellem 75 og 95 kg, bør man gå efter pocketfjedre med ”fast fasthed”.
Og vejer man mere end 95 kg, er det en madras med multipocketfjedre med ”fast fasthed”.

Vægtangivelserne er vejledende og ovenstående er blot an anbefaling.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud