Raki, rødvin, tzatziki, souvlaki, 30 grader, smukke badestrande, espresso osv. – Ord man ikke just forbinder med det nuværende vejr i Valby, om alt andet lige var lige præcis den slags ord der bandt sig til Cecil og min efterårsferie. Vi tog søndag en afbudsrejse til Kreta, kattene var overleveret til min søsters pleje, og vi var på flugt fra det kolde efterårsvejr. Ikke at det ikke er kønt at gå i en tur Valbyparken, Frederiksberg have eller rundt om Damhussøen. Vi havde bare brug for en varm ferie, så af sted vi tog.
Nu er Kreta i mine øjne, en turistfælde, der har det med at gå på kompromis med egne rødder for at tilfredsstille turister. Så ligesom på Mallorca eller Sharm el sheik, Tenerife, Alanya eller Sunny Beach, bygger man hele byer, udelukkende til at turister kan smøre hele området ind i kogte grøntsager, pizza, burger,
ris og pasta med ketchup. Så lægger man et par barer, et par små butikker med kopivarer, butikker med “specialvarer” fra området og en lille kiosk med chips og øl. Derudover laver man selvfølgelig Al inclusive med samlebåndsmad, og discount drikkevarer og rigeligt med sprut. Så kan folk altid drukne deres sorger.
Men det jeg godt kan lide ved Kreta, er nu at det på trods af disse “plasticbyer”, rummer en sjæl og en varme hos de lokale som er utrolig hyggelig. Det rummer flotte landskaber, charme, suveræne udsigter og fantastisk natur, og så kan man, hvis man er god til at spotte lokale grækere, lækre spisesteder. Cecil og jeg, lejede blandt andet en scooter, og kørte rundt på vestsiden, vi lejede bil og kørte rundt i 2 km højde, igennem skyerne. Vi så knossos, og hovedstaden på kreta. Vi nød godt af gratis wi fi, rundt i byerne, og vi var ude og svømme med fisk ud fra Chania.
Det bedste spisested på øen vi stødte på, var faktisk i Chania. Ikke nede i havnen, ved alle turisterne, men 2 sidegader fra havnen, lå en lille taverna, hvor en gammel græker sad og hilste på andre grækere der gik forbi, sad og nød en bid brød og en lokal specialøl. Der satte vi os, og nød 2 fantastiske salater, efterfulgt af en espresso, en gratis dessert og honning raki. Det var også i Chania vi fandt vores yndlings chilloutspot, i den lokale park med en espresso. Og det har da også sin charme, at man er nød til at holde pause på sin køretur grundet 20 bjerggeder har lagt billet ind på vejen de næste 20 minutter.
Vi nød vores ferie i fulde drag! – og så beklager jeg det ikke handlede mere om Valby i denne omgang, Men lad os høre hvad du lavede i efterårsferien?
Her har i lidt billeder fra turen: