Find den bedste vin til maden

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vin er på mange områder med til at understøtte det gode måltid og fremmer i særdeleshed smagen. Derfor er det vigtigt at finde den helt rette vin til maden, men det kan være en jungle at finde rundt i det efterhånden uendelige udvalg af søde-, kraftige-, boblende vinsortiment. Vi guider dig derfor igennem de forskellige vine alt efter aftenens menu.

Vin til aperitif

At byde sine gæster velkommen med et glas aperitif er festligt, men server ikke en aperitif, der er for kraftig i smagen. Tør vin er med til at skærpe appetitten, hvor søde drinks afdæmper den. Vil du gøre indtryk på dine middagsgæster, anbefaler vi, at du serverer en mousserende vin som Cava eller Sparkling.

Vin til skaldyr

Står forretten på skaldyr, herunder hummer, krabbe eller østers? Vi anbefaler en frisk og syrlig hvidvin, der ikke er for dominerende i smagen. Gå efter hvidvine, der er lavet på Riesling druen, Muscadet eller alternativt en mousserende vin.

 

Vin til vildt

Skal der vildt på bordet bør du gå efter en vin, der ikke er for voldsom i smagen, men samtidig er forholdsvis kraftig og varm i undertonerne. Den skal helst fremhæve den unikke smag, der ligger i de forskellige former for vildt. Et godt råd ville være at gå efter Bourgogner af ældre dato og vin, der er vellagrede fra Rhône, Piemonte og Rioja.

 

Vin til mørkt kød

Til mørkt kød såsom oksemørbrad eller kalvemørbrad, anbefaler vi, at du går efter vine, der har samme kraftige undertone som kødet selv. Tit bliver det mørke kød serveret med smagfuld sauce og tilbehør, og for at fremhæve den velsmagende kraft i kødet, bør du gå efter vine fra Spanien, Italien, Argentina, Californien og Australien. Områder som Médoc og Rhône er også gode sparringspartnere til mørkt kød.

Vin til søde desserter

Afslut middagen med en svag, sød vin som for eksempel Barsac, Riesling, Loupiac eller Vin Santo. Serverer du en forholdsvis sød dessert, bør du gå efter en vin, der har en anelse syre i eftersmagen. Dette kunne for eksempel være en Moscato d’Asti fra Italien.

 

Find den bedste vin her

Du finder et eksklusivt sortiment af luksusvine på vindoro.dk med garanti for kvalitet og et udvalg, der spænder vidt fra forskellige vinregioner. Der er smagfulde vine til enhver lejlighed, og du finder det store udvalg her.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud