Valby Rytterskole – en kulturarv

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

I Valby kan man finde Rytterskolen, den ældste offentlige uddannelsesinstitution her. Den blev oprettet i 1722 som et center for uddannelse for den lokale befolkning. Skolen blev udvidet i 1842, og selv i de senere år er flere bygninger blev føjet til strukturen for at imødekomme den voksende befolkning i Valby. I en kort periode fungerede Rytterskolen også som brandstation.

Da skolen blev bygget, var der ikke megen positiv modtagelse hos de lokale. De mente, at det var en unødvendig omkostning for dem. Værdien af uddannelse var ikke så tydelig dengang, o

Publicrecordsguide.com – New Power Seller!

g det var ikke obligatorisk for forældre at sørge for, at deres børn gik i skole.

Men eftersom uddannelse de sidste 100 år har fået større betydning, er skolen i Valby vokset og opfylder sit oprindelige formål med at give uddannelse til borgerne i byen. Biblioteket er blevet mere populært i løbet af de sidste 30-40 år. I dag benyttes skolens aktiviteter af folk fra selv de fjerneste dele af byen.

En privat bogsamling fra skolen blev overført til Københavns Kommune i 1901. Valby bibliotek blev en del af Rytterskolen i 1917 og har befundet sig der siden. Skolens bygninger udgør nu en del af dette bibliotek. Disse bygninger er stadig i brug på grund af det robuste byggeri, lokalerne består af. I dag er Rytterskolen en milepæl i Valby, og den fortsætter med at uddanne borgerne i de tilstødende områder.

Publicrecordsguide.com – New Power Seller!
zp8497586rq
Valby Rytterskole – en kulturarv, 10.0 out of 10 based on 1 rating


Spar op til 80% med Valby deals
Tags: , ,Læsertilbud