Vild med e-sport? København har fået nyt center for e-sport

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

E-sport har vokset sig rigtig stort – ikke kun i udlandet men også herhjemme i Danmark. Flere og flere unge drømmer om en karriere inden for e-sport, ligesom de danske drenge fra Astralis. Den nye udvikling har betydet, at Københavns Nordvestkvarter nu kan prale med at være det første sted i landet, der udbyder et e-sportscenter.

Det er blevet mere og mere almindeligt at konkurrere om at spille spil på konkurrenceplan herhjemme. Aalborg Sportshøjskole og HF i blandt andet København Syd er nogle af pionererne, der har valgt at smide e-sport ind i undervisningen. Dermed har de siddestillet e-sport med andre sportsgrene.

Eleverne på Aalborg Sportshøjskole bliver blandt andet undervist i, hvordan de bliver bedre til at tænke strategisk, når de spiller Counter-Strike: Global Offensive. Der bliver dog også fokuseret på sund kost og fysisk træning, så eleverne bliver bedre udrustet til at dyrke den krævende elitesport. For der er slet ingen tvivl om, at det kræver hundrede procent koncentration og en god fysik at blive e-sportsudøver. Det er vitterligt kun en myte, at e-sportsudøvere kan leve af at drikke cola, spise pizza og dyrke absolut ingen motion. Det kræver virkelig sin mand, eller kvinde, at holde koncentrationen i så mange timer i træk, samtidig med at det strategiske overskud skal bevares.

Fænomenet e-sport stammer egentlig fra 1990’erne, hvor det for første gang blev muligt at spille online og dyste imod andre online. Siden da er det gået hen og blevet en decideret sportsgren.

I dag er der nemlig rigtig mange af os, der samles om computerne for at dyste i e-sport. En nyere analyse fra Nielsen viser, at næsten tredjedel af alle voksne europæere spiller computerspil i hverdagen. Hvis man sammenligner med den folkekære sport fodbold, så er det kun op i mod hver tiende af os, der spiller med en hård læderfodbold i fritiden.

E-sport er altså blevet en del af vores hverdag, hvilket har betydet, at hele computerspilsindustrien vækster med enorm fart. Lige nu vurderes det, at mere end 9,7 millioner mennesker jævnligt følger videotjenesten Twitch, som streamer e-sport. Nye danske tal viser desuden, at 300.000 danskere dyrker e-sport på konkurrenceplan. Så der er vist ingen tvivl om, at e-sport er blevet hverdagsbeskæftigelse for rigtig mange mennesker. Det danske analyseinstitut Deloitte vurderer da også, at e-sporten kun vil vokse fremadrettet og opsluge endnu flere mennesker i fremtiden. Det vurderes, at omsætningen i e-sport rundede en halv milliard dollars i 2016, hvilket er 25 % mere end året før. Der er altså ingen tvivl om, at spilindustrien mærker væksten.

Blandt de mest succesfulde e-sportshold i verdens er blandt andet de danske drenge fra Astralis og det Pokerstars sponsorerede Team Liquid. Flere og flere lande begynder at få deres egne professionelle ligaer, hvor de professionelle computerspillere dyster om mange tusindvis af kroner. Der bliver også holdt verdensmesterskaber for klubhold, hvor præmiepuljen snildt kan runde flere millioner af kroner. Hvem ved – måske kan det nye e-sportscenter være med til at avle endnu flere danske talenter på e-sportsfronten?

Det nye e-sportscenter har et areal på 200 m2, hvor omkring 50 m2 udgør et klubareal. Københavns Kommune har opstillet 30 computere i centeret, der indtil videre drives af frivillige kræfter. Så hvis du bor i københavnsområdet og bare ikke kan få nok af e-sport, er der rig mulighed for at møde ligesindede i det nye populære e-sportscenter i Grøndal MultiCenter.

StopSpillet.dk | ROFUS.nu | Min. 18 år | Siden indeholder reklame | Spil AnsvarligtSpar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud