Lasse og Peter flytter ind på Toftegårds Plads

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Kunstnergruppen Polarkiet indtager i disse dage Toftegårds Plads med kolonihavehus, transistorradio og gode idéer.

Til daglig er Lasse Mouritzen og Peter Kærgaard studerende på RUC’s samfundsvidenskabelige linje i Roskilde. Og i deres fritid bestyrer de to unge herrer kunstnergruppen ”Polarkiet”, som tæller en række unge kunstnere og et atelier på Bredgade i København.

Alternativ borgerinddragelse
Og lige netop den kombination gør, at Lasse og Peter er særdeles velegnede til at forestå en alternativ borgerinddragelse på Toftegårds Plads. Som kunstnere er de idérige og ferme med hænderne – hvilket det selvbyggede kolonihavehus bevidner. Og som studerende i ”byplanlægning og proces” har de to ydermere fagligt belæg for at se perspektiverne for et byrum som Toftegårds Plads:

”Planen er, at vi flytter ind i kolonihavehuset og bor her i hele perioden. Og så håber vi, at folk kommer forbi og tænker: wow! Hvis de kan bo her, så kan pladsen jo bruges til hvad som helst”, siger Lasse.

Utopisk værksted
Peter følger op: ”Kolonihavehuset og de aktiviteter vi sætter i gang skal ses som et utopisk værksted, hvor vi og vores besøgende sammen kan udforske hvad Toftegårds Plads rummer af umulige muligheder. Når vi selv flytter ind på pladsen, skal det ses som et statement. Pladsen er til brug og gavn for alle, og kolonihavehuset er altså ikke kun mit og Lasses; det er også alle andres. Vi har både værktøj og byggematerialer, så hvis man vil bygge en bænk eller male en facade, så er der mulighed for det.”

Lasse fortsætter: ”Vi spiller bolden op til, at pladsen kan bruges til andet end boldspil – så at sige. Vores tilstedeværelse her er en åben brainstorm. Og alle i Valby er velkomne til at kigge ind, få en snak med os, lave aktiviteter og komme med gode idéer til pladsens fremtid.”

Hvad hvis det regner?
Men hvordan er det egentlig at bo i et kolonihavehus på en åben, offentlig plads?

”Det er både sjovt og spændende. Som ung kunstner er det her en kæmpemæssig udfordring. Og vi kan også bruge det i vores videre studier på RUC. Men med hensyn til det praktiske, så har vi stadig et hul i taget der skal lappes. Og hvis det nu vælter ned en af nætterne, så kan det godt være vi tager hjem og sover”, siger Lasse med et smil.

Lasse og Peter – og andre medlemmer af Polarkiet – kan mødes på Toftegårds Plads fra den 19. til den 26. juli.

Lasse og Peter flytter ind på Toftegårds Plads, 10.0 out of 10 based on 1 rating


Spar op til 80% med Valby deals
Tags: , ,Læsertilbud